Real time web analytics, Heat map tracking

Of je nu professioneel of voor de hobby verzamelt, zodra je begint stel je jezelf de vraag: "hoe begin ik een verzameling?"

Ik zal het stapsgewijs behandelen, zodat het eenvoudig en overzichtelijk is. Laat ik beginnen met mijn eigen verhaal. In 2007 stond ik met een kraam op een rommelmarkt en op een gegeven moment moest ik naar het toilet. Dat kostte daar 50 cent, en ik had geen wisselgeld of passend kleingeld bij me. Ik liep naar de eerste de beste kraam en kocht iets, zodat ik wisselgeld had, en wel gepast. Toen ik 's avonds thuiskwam na een leuke dag, en naar bed wilde gaan, maakte ik mijn broekzakken leeg.

Erin zat losgeld, plus mijn kleine aankoop. Wat had ik eigenlijk gekocht? Het bleek een blauw speelgoedautootje te zijn. Geinig. Ik plaatste het op mijn nachtkastje bij de rest van de spullen en ging slapen. Na enkele weken stond het op mijn

werkbureau en ik keek er nog eens goed naar. Ik vond het nog steeds geinig om te zien, en het herinnerde mij aan mijn kinderjaren. Ik besloot het eens op het internet op te zoeken wat ik nu precies had gekocht. Het bleek te gaan om een Ford Country Squire, modeljaar 1973, van Yatming, in schaal 1:65.

Wat leuk! Ik had meer ontdekt over mijn aankoop en vanaf dat moment vonkte er weer een oude liefde op, die van schaalmodellen. Sinds die tijd heb ik er een boek over geschreven, er meerdere websites over gemaakt en ik verkoop ze inmiddels ook in mijn webshop nieuw. Ik ben er dus vol ingedoken kun je wel zeggen. Zo is het bij mij weer begonnen. Maar mijn verzameling is niet de jouwe, en jouw verzameling is ook weer uniek ten opzichte van anderen. Onze liefhebberij is wel gelijk, maar het verzamelen is totaal verschillend.

Zo vind ik persoonlijk dat speelgoed gemaakt is om mee te spelen. En bespeeld speelgoed heeft ook een mooi verhaal op zich. Er is optimaal plezier aan beleefd. Maar goed: hoe begin je 1-2-3 een verzameling?

1. Verzamel wat JIJ leuk vind

Jij bepaalt wat je wilt verzamelen; zo eenvoudig is het. Verzamelen moet iets leuks zijn, en iets wat ontspant. Sommigen sparen iets van een bepaald merk, of bepaalde fabrikant, of zelfs slechts één model of één schaal. Het is helemaal aan jou om te zien wat je wilt gaan verzamelen. En in de wereld van schaalmodellen heb je een fabricagegeschiedenis die ruim 100 jaar terugloopt. Er is voor elk budget wel een verzameling te beginnen en je kunt er een leven lang over doen.

2. verdiep je in documentatie

Oude folders, brochures, catalogi, websites, en collega-verzamelaars: het zijn bronnen van informatie die je helpen bij je hobby. Verdiep je in de documentatie en vergaar zo meer kennis over schaalmodellen. Hoe meer je weet, hoe kostbaarder je je verzameling kunt maken. Neem de tijd om jezelf erin te verdiepen en zie dit als een essentieel onderdeel bij het aanleggenvan je verzameling.

3. praat erover met andere liefhebbers

Kijk in speelgoedwinkels en speicaalzaken, kijk op rommelmarkten of bij ruilbeurzen, kijk op websites, wordt lid van een club, en vooral: praat over je hobby en verzamling met anderen. Hoe meer je erover praat, hoe meer je erover komt te weten.Maar laat nooit iemand over jouw unieke verzamling oordelen met commentaar! "Het is niet veel waard", "zonde van de beschadiging" , "jammer dat hij uit de verpakking is", het kan allemaal wel zo zijn, maar jij bepaalt hoe je verzamelt. Soms kun je ook ruilen met andere verzamelaars, maar informeer jezelf vooraf goed of de deal een goed is.

Kopen, ruilen en verkopen zijn ook een essentieel onderdeel bij het verzamelen. Soms kan een tweede exemplaar handig zijn voor een deal in de toekomst. En soms kun je mindere modellen weer doorverkopen voor betere, duurdere of puntgavere exemplaren.

Zó eenvoudig is het dus om met een verzameling te beginnen. Kijk wat jij zelf leuk vind en begin daar mee.Je kunt altijd nog uitbreiden, aanpassen, inkrimpen en noem maar op. Maar onthou goed: het moet vooral leuk en ontspannend zijn.

©. 2005-2019 Low-Lands.nl | Alle Rechten Voorbehouden | ©. afbeeldingen respectievelijke copyrighthouders
Today52
Yesterday83
This week52
This month2045
Total73524

Visitor Info

  • IP: 34.229.24.100
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

Who Is Online

1
Online

22-07-2019